ÖRNEK DEMO'DUR. SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
logo
logo
Haberler


KÖYÜN SENLIGI KÖYLÜYÜ SENLENDIRDI

Büyüklerimiz bir evin kisi sayisini ifade ederken senlik sözcügünü kullanirlardi; bu ifadeyi sanirim bilmeyenimiz yoktur. Belki gençlerimiz bilmeyebilir ama iste görüldügü üzere onlarda bizden ögrenecekler yöremizde kullanilan bize özgü sözcükleri. Artik evin senligi yada burada kaç senlik var dediklerinde oradaki kisi sayisini söz konusu oldugunu anlayacaklar.
Iste bizim köyün senligide köyümüzü senlendirdi 12 Haziran 2010 tarihinde köyümüzde düzenlenen piknik dolayisiyla ve orada kimler yoktu ki bir bilseniz. Istanbuldan, Ankaradan, Çorumdan, Antalyadan, Samsundan çevre köy ve ilçelerden katilimlar inaniyorum ki herkesi mutlu etti. Köyümüzün her ailesinden senlik vardi. Kesimleri, Danabaslari, Coskunlari, Kulaksizlari, Görürleri, Ipekleri, Ipekçileri, Narcilari, Ögretirleri, Malatyalilari, Ersoylari, Sezicileri, Erkanlari, Harmancilari, Çaginlari, Mucurlari, Demirbaslari orda olupta beklide soyadini unuttugumuz bütün ailelerden köylülerimiz bir araya geldi.
Yenildi, içildi, halayindan kolbastisina kadar oyunlar oynanip eglenildi. Yasadigi çevreyi henüz farkina varan minicik yavrularimizdan tutunda deneyimleriyle bize yol gösteren saygideger büyüklerimize kadar herkes gönlünce eglendi ki Cicikkiran abimize olumlu katkilarindan dolayi da hakkini teslim etmek olsa olsa boynumuzun borcu olur.
Uzun süredir görüsmeyipte orada bulusanlar özlemlerini giderip, geçmis günlerin anilarina yeniden döndüler. Aralarinda ki güzel sohbetin tadi her türlü kendini belli ediyordu. Güzel bir kaynasma toplanti sonunda köyümüze yapilan bagislarla güzel bir dayanismaya döndü.
Muhtarimiz Mehmet Demirbas yaptigi güzel organizasyonun yani sira hiç birimizi bir an olsun yalniz birakmayip varligini her an hissettirerek güven ve güzellik duygularimizi daha da güçlendirdi ki bu her türlü takdirin ötesindeydi.
Ayrica editörümüzün ve bizleri müzik ziyafetine doyuran gençlerimizin çabalari göz ardi edilemeyecek kadar mükemmeldi.
Kisacasi her sey o kadar güzeldi ki bu toplantilarin her yil haziran ayinin son cumartesi yine ayni yerde ayni sekilde yapilmasi karariyla taçlandirildi.
Gelecek yil daha büyük bir katilimla daha büyük coskuyla bulusmak dilegiyle okuyan herkese sevgi ve saygilarimi sunarim.

22.05.2024





Okunma Sayısı: 38





18.191.239.123






  Murat Doğru

Bu yıl gidemedim ama önümüzdeki yıl şenliğe katılacağım.

  Cemile Duyar

Güzel bir şenlik idi teşekkür ederim.

DİĞER HABERLER